İstiridye mantarı kompostunu neden kendimiz yapmalıyız?

istiridye mantarhane

İstiridye mantarı kompostunu neden kendimiz yapmalıyız?
? Kompostu kendimiz yaparsak daha ucuz ve daha garantili kompostumuz olur.
Bize satan acaba içine ne koydu acaba misel koydu mu? Acaba hile yaptımı ve buna benzer düşüncelere kapılmadan gönül rahatlığıyla işimizden emin olabiliriz.

? Kompostçu tarafından gönderilen ürün size kamyonla güneşin altına geliyor, misel güneşi gördüğünde kısa sürede ölmeye başladığı için verim düşüklüğü yaşamanız kaçınılmaz olur. Yani baştan yenilgi ile başlıyorsunuz aslında.

? Kompost satıcıları size beceremeyeceğinizi söyleyecek ve sizi bu düşüncenizden vazgeçirmeye çalışacaklar. İlk üretimde siz yapmayın kompostu dışarıdan alın diyecekler. Oysa ben size kompostu satan insanlardan çok daha güçlü ve sağlıklı kompostlar yapacağınızı söylüyorum. Yüksek verimli olacak kompostlarınız. Çünkü siz sadece kompostu kendiniz için hazırlıyorsunuz, o yüzden tabiki özenerek yapacaksınızdır.

? En önemlisi ise temelinden öğrendiğiniz bir İşte hiç kimsenin sizi sarsması mümkün değildir. Kompostcuların yaptığı ve yapacağı hataların bedelini neden siz ödeyesiniz? Bu bedeller iflasınıza bile sebep olabilir. İşi bilmeyip kompostçunuza güvenip ilerlemeye çalıştığınız zaman aksilik çıktığı an, kompostçular genelde “Benim hatam yok, sen bakımında yanlışlık yapmışsın” derler, buna alet olmayın.

Bunu da oku :  İstiridye mantarcılığına başlarken

Deneme yanılma yolu ile işe başlayın inanın hem daha başarılı olacak hemde daha çok para kazanacaksınız.

Kompost yapmak öyle anlatıldığı gibi zor bir iş değil. Kimse annesinden Kompostcu doğmadı. Herkes bu işi öğrendi.

Aynı sizin öğreneceğiniz gibi. Kimseye pabuç bırakmayın. Zor değil! Kimseye paranızı kaptırmayın. Başkalarını zengin etmeyin. Öğrenin böylelikle işinize nasıl sahip çıkmanız gerektiğini de bilirsiniz. Kuran’ın ilk ayeti neydi OKU, yani öğrenin.

Merve Karaduman – İstiridye Mantar Yetiştiriciliği facebook grubu

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 32 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment