Dictyophora; Koklayan kadınları etkileyen gizemli mantar

Dictyophora

Dictyophora; Koklayan kadınları etkileyen gizemli mantar
Hawaii’de volkanik arazilerde yetişen ve nadir görülen bir mantar türünün yarattığı etki herkesi şaşırttı. Koklayan kadınları orgazm eden mantar bilim insanlarının da dikkatini çekti ve dikkat çekici araştırma sonuçlarına ulaşıldı.

Kadınları kokusuyla orgazm ettiğine inanılan ve Hawaii’nin volkanik yamaçlarında yetişen mantar türü ilginç etkisiyle dikkatleri üzerine çekti. 2001 yılında John Halliday ve Noah Soule isimli araştırmacılar tarafından incelenen mantarın, Dictyophora familyasından bir mantar olduğu ortaya çıkartıldı. Dictyophra türü mantarların tümünün erkek cinsel organını andırması mantarın dikkat çekiciliğini arttırdı.

ARAŞTIRMAYA KATILAN KADINLARIN YARISI ORGAZM OLDU
International Journal of Medicinal Mushrooms adlı dergide söz konusu mantar hakkında bir çalışma yayınlandı. Dictyophora indusiata mantarını test etmek için yapılan araştırmada, mantarı koklayan kadınların yarısına yakının orgazma yakın tepkiler verdiği ortaya koyuldu. Çalışmada enteresan bir sonuca daha ulaşıldı, mantar kadınlara bu şekilde etki etse de, erkekler kokuyu iğrenç ve etkisiz buldu.

MANTARIN NASIL ORGAZM ETTİĞİ BULUNDU!
Yapılan araştırma mantarın nasıl orgazm ettiğine dair bazı bulgulara ulaştı. Mantarın yapısında hormon benzeri bileşikler bulunduğu ve bunların, seks sırasında salgılanan nörotransmitterlerle taşıdığı benzerliğin etkisinin bu şekilde olabileceği belirlendi. Bilim insanlarına göre mantarın bu kokuya sahip olmasının sebebi, böcekleri üzerine çekerek sporların taşınmasını ve böylece üremeyi sağlamak.


Dictyophora indusiata

Bunu da oku :  Gıda silaha mı dönüşüyor?

Dictyophora mushroom resimleri
dailymail.co.uk kaynak-2
kaynak: sozcu .com.tr

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
(Visited 51 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment