Yaprak mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılmaz?

Yaprak mantarı

Yaprak mantarı yetiştiriciliği nasıl yapılmaz?
Yaprak mantarı nedir?
Size hiç bilimsel adını falan filan yazmaya gerek yok şekli istridyeye benzeyen her bölge de farklı bir isimle anılan yaprak mantarı olarak da bilinen mantar.
Şu anda moda gibi tüm Türkiye^de bu mantar inanılmaz bir ivme kazandı ve her şehirde kompostcçusu ve üreticisi çoğalmaya başladı.

Her firmanın konuştukları ve verileri farklılık göstermektedir.
Herkesin mantar yetiştirme yöntemi farklı.
Askı sistemi yapan da var yere koyanda, ranzada yapan ya da seralarını değerlendiren, ahırlarını ya da tavuk çiftliklerini değerlendiren de, evin bodrumu neden boş dursun ki mantığından yolla çıkanda var.

Yaprak mantar yetiştiriciliği nasıl yapılmaz?
1.* Kompost önüne gelen firmadan alınmaz.
2. İnternette olmadığı halde çok fazla sayıda personel çalıştırdığını yazan sahtekarlardan alınmaz.
3. Prensip olarak personellerin ziraat mühendisi ve varsa diğer diploma ve belgeleri sorulur.

4. Bünyesinde çok sayıda eleman varsa bunların sigorta evrakları istenir.
5. Müşteri listeleri istenir ki alamazsınız. Size ancak nah işareti yapılır.
6. Müşteri listesini neden vermek istemiyorlarmış biliyor musunuz günde 50 kişi arıyormuş da müşterileri bıkmış ondan. Burada gülme efekti giriyor devreye ve hep beraber gülüyoruz. Ha Ha Ha başka yerleriyle gülenler daha farklı ses çıkarabilirler.
7. Günde 2000-2500 kg mantar üreten firmaya 1000 kg sipariş verip kilosuna 20TL ödeyerek almak istediğinizi söyleyin bakalım ne cevap alacaksınız.

8. Kendilerinden kompost alan ve batan firmaların numaralarını isteyen var mı? İsteyin yollayayım. İpliklerini pazara çıkarıyorum, bakalım insan yüzüne bakacak halleri kalacak mı?
9. Alanya^dan İsa arkadaşımız 10 bin TL yatırmış 8 ay önce fakat Ankara dan mal gelmemiş. Mantarcı olmayıp mantarcı gibi davrananlar var onlara da dikkat edilir kendileri iyi aile çocuğudur.Paranızı verirsiniz karşılığında hiç bir şey alamazsınız.
10. Bir federasyon var verin 55.000 TL verin size kiralanmış bir arazi üzerinde 100 m2 depo verelim destek sağlayalım sizi mantarcı yapalım derler aylık 6000 kazancı garanti ediyorlarmış (Doğmamış çocuğa don biçmek derler bizim buralarda), neymiş saman kompostunda %60-70 verim alacaklarmış. İMKÂNSIZ hayalini bile göremezler.
11. Sözleşme yapalım oldu mu? Maddeleri ben dizeyim inci gibi nasılsa sen anlamazsın. Araya sokuşturduğum bir iki madde sayesinde imzalanan sözleşme beni korusun sana girsin. Madde şöyle neymiş nem %95 olacakmış. Oda nemi literatüre göre 80-90 arası olmalıdır. Mantarcılığı ne kadar da iyi biliyorlarmış. Bu oranda nem mantarı da kompostu da çürütür.

Bunu da oku :  Sorun işsizlik mi yoksa mesleksizlik mi?

Dikkat dikkat anlamayan bilmeyen öğrensin. İnsanları da yanlış yönlendirmeyin
A.K

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
(Visited 76 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment