İstiridye Mantarı Üreticileri Dikkat III

istiridye mantar

İstiridye Mantarı Üreticileri Dikkat III
Selam arkadaşlar
Bakıyorumda son ilanlara özellikle İstiridye mantarı üreticileri ilan veriyor.
HASADIM BAŞLADI – MADDİ YETERSİZLİK NEDENİYLE ORTAK ARIYORUM – ALICILAR ACİL ARASIN HASADA BAŞLIYORUZ… gibi ilanlar var. Daha önceki mesajlarımda da belirtmiştim sizlere. İSTİRİDYE MANTARI BU ÜLKEDE İHTİYAC DEĞİLDİR. SADECE MUTFAKLARDA TERCİH OLARAK KULLANILIR. İHTİYAC ve TERCİH arasında binlerce Kilometre fark vardır. Üretilen her mantar kesinlikle tüketilir yalanına öyle güzel inandırılmışsınız ki burnunuzun önünü göremiyorsunuz. Bu ülkede mantar denince KÜLTÜR MANTARI dışında bir şey kullanılmaz . İSTİRİDYE MANTARI ülke tüketiminde %5 oranında bir piyasaya bile yaklaşamadı. Bu mantarın ciddi şekilde piyasa yapması için en az 10 yıl var. İnternette araştırın kimler mantarhanelerini elinden çıkartıyor? Hep İstiridye mantarı üreticileri..
Kültür mantarı üreticileri yolunda devam ediyor.

Allah aşkına inanmayın bu kompost ticaretine… Bu güne kadar hazır kompost alıpda para kazanan İSTİRİDYE MANTARI piyasasında bir kişi bile yok. Varsa İrsaliyesi üretimi va faturasıyla bana ispatlasın hemen bir tane 10 tonluk oda hediye edicem. (Resmi belgeleri ile ispat edene hediye ediyorum hatta müşteri portföyümdende yararlandırıcam. Bana 1 kişi ispatlasın aldığı hazır komposttan resmi belgeliye ayda 4-5 bin TL kazandığını ve son 1 yıldır bu işi yaptığını hediye veriyorum 1 oda)

Bunu da oku :  İstiridye mantarı kompostunu neden kendimiz yapmalıyız?

İstiridye Mantarı İstanbul – Antalya – Ankara -İ zmir’de tüketilir ve hasadı yaptıgınız gibi bir kaç saat içinde müşteride olması gerekir. Ben hasadı yapar yapmaz soğutuculu araçlarla müşterime yolluyorum. Benden çok isteyen var otobüsle yolla diyen toptancı. Asla otobüsle yollamam yolda bozlur kalite düşer, fiat %20-30 düşer.

Ayrıca toptancılarla mal yollamam kendi araçlarımla, gelirler kendileri kapıdan alırlar. Ayrıca ben kendi miselimi ürettiğim için ülkemizde kullanılan HK35 İstiridye miselini değil %100 doğal miseli kullanıyorum ve %100 organik üretiyorum. Kireç yada alçı kullanmıyorum. bu yğüzden her gün 100-130 kg üretip kilosunuda 12 tl den restaurantlara satıyorum. Çünkü elimde sağlık raporlarına kadar her türlü belge var.

Bütün bunları neden yazıyorum?
Çünkü vicdanım bilgiyi saklamaktan dolayı rahatsız oldu. Uzun süre izledim internetten.
Ben kazanırken bu bakir piyasadan bu insanlar niye bu durumda diye bazıları ile telle konuştum ve yazmak farz oldu. Günahtır harcadığınız paralara. Bu sitede İstiridye mantarı üretimiyle ilgili bütçe bilgilendirmesi yapan firma bir kaç gün önce yurt dışından misel aldı. Aynı firma Sahibinden .com sitesinden ortak arıyordu hatta satmaya çalışıyordu tesisi ve hala utanmadan 5 para etmez klimalar öneriyor. Miselini bile üretemezken nasıl oluyorda kompost satarsın ayrıca batırdıgın onlarca insan varken nasıl olurda mantarhane kurulumuyla ilgili konuşursun XXX’LI MANTARCI kardeşim….

Bunu da oku :  İstiridye mantarı üretim sertifikası

Yanlış anlaşılmara karşı not:
Arkadaşlar ben danışmanlık yapmıyorum. Komisyoncuda değilim, şu anki mevcut durumum bana Allaha şükür yetiyor. Zaten kendi işim benım yeterince zamanımı alıyor. Sizlere şu an ofisimden yazıyorum. çünkü mantar özel ilgi isteyen bir ürün. sadece dün yapraklarda çatlama ve çatallaşma gördüğüm için bu gecemi mantarhanelerimden birinde geciriyorum. ve bu gün itibariyle 5 gün daha burdayım bu sebebi bulamazsam tüm malı çöpe atıp dezenfekte edip deneme ürünü yerleştiricem ve bu 10 ton olucak. sonra gerçek üretimi yapıcam yine sorun yaşarsam bu mantarhaneyi kapatıcam.
İŞTE BEN BU YÜZDEN KAZANIYORUM.
Sevgiler ve saygılar
Mustafa Özturk – İstanbul 2012)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 62 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment