İstiridye Mantarı Üreticileri Dikkat IV

İstiridye Mantarı

İstiridye Mantarı Üreticileri Dikkat IV
Herkese selamlar ve hayırlı işler dilerim.
Gecenin bu saatinde yazmaya karar verdim çünkü bu akşam hazır kompost almış ve batmış bir girişimciyi ziyaret ettim. dinledim, kompostuna baktım elimden geldiğince zararını kurtaramazsamda en azından yardımcı olmaya karar verdim.
Ve yine karar verdim bu benim bu siteye son yazım olacak bir dahada yazmam. Sizlere bir matematık denklemi yapacağım iyi okuyun.

HAZIR KOMPOST SATIN ALAN GİRİŞİMCİLER
Kompost dediğimiz şey her üreticinin İstiridye mantarının miselini ektiği Saman başta olmak üzere diğer organik materyallerle desteklediği bir nevi torbalara doldurulmuş minik bir tarladır. Hasat süresi ekimden sonra 70-80 gün civarı olabilir ama fazlası olmaz.

Miseli ektiğiniz ilk dakikadan sonra 24 dercede kapalı ve ışıksız bir ortamda 15-18 gün arası kuluçkaya yatırılır. Kompost kaynatılarak en fazla 62 derecede kaynatılır ve bu 62 derecenin kontrolü sadece elektirikle veya buharlı sistemde mevcuttur. 62 derecenin üzerinde ve ya altında pastörize edilmiş ve ya Isı dercesi 62 nin üzerine çıkmışsa yeterince ısısı düşürülmemiş ise her kompost YEŞİL KÜF hastalığına mecburdur hiç şansınız yok.

Bunu da oku :  Mantar endüstrisi atıklarının vermikültürde kullanımı

Ayrıca torbaya giren her kompost PH derecesi 8 in altında olarak direkt 24 derece iklimlendirilmiş ortama alınmalıdır. Ve size yine 24 derece iklimlendirilmiş ortamda teslim edilmelidir.

Ayrıca her poşetin üzerinde tarih olmalıdır. 1 günde hazırlanmadığına göre bu 10-12 tonluk kompost, kuluçka dönemini takip etmek zorundasınız.

Bunun dışında içindeki misel çok önemli. bu ülkede maalesef 2 tane firma var gerçekten hakkıyla Allah korkusuyla bu işi yapan. Reklam olmasın ve yanlış anlaşılmasın diye isimlerini vermiyorum. Ama şunu söyleyebilirim. bir tanesi izmirde diğeride yurt dışından getiriyor.

Oluşumunu tamamlamamış miselleri kullanıyor bir çok üretici ucuz diye zarar ediyorsunuz.
Siz şimdi 10 ton kompost alıyorsunuz ilk 1 tonu ile 9uncu ton arasında 3-5 gün var ve direkt üretim odasına alıyorsunuz. Dengesiz ve saçma sapan bir durumla karşılaşıyorsunuz. 3-5 gün çok önemli bu mantar olayında hatta yarım gün bile çok önemli.

Aynı odada 5 gün boyunca 24 dereceye ihtiyacı olan kompostla, acilen 15 dereceye ihtiyacı olan kompostu aynı odada yetiştirmeye çalışıyorsunuz. İnsan olarak bile 24 derecede gömlekle gezerken 15 derecede mont giyiyoruz. Bu nazik miseller ne yapsın?

Sadece 15 metrekarelik Yazıhaneleri ısıtmaya yada soğutmaya çalışan klimalarla, hijyenle alakası olmayan bodrum katlarında, yada bahçenizdeki eski kümes-ahırlarda ve saçma sapan floresan ışıklarıyla bu işe girişiyorsunuz.
İnternet üzerinden tanımadığınız insanlardan ne olduğunu bilmediğiniz içi ıslatılmış saman dolu torbaları alıyorsunuz. 1 kez ürün alıp sonra 10 kez denemeler yapıp hepiniz 10 bin tl ile girip 50 bin tl zarar edince yine internete koşuyorsunuz.

Bunu da oku :  İstiridye mantarı üreticileri dikkat I

KOMPOST YAPMAYI ÖĞRENİN – KENDİ KOMPOSTUNUZU YAPMAYI ÖĞRENMEDEN BU İŞE BULAŞMAYIN.
4-5 senedir üretiliyor bu İstiridye mantarı. Gidip danışacağınız insanda yok bu ülkede doğru düzgün. var olanlarda zaten üretiyor satıyor, işi başından aşkın, sizin sorunlarınlarınızla ilgilenemez. İlgilenende size kompost satmaya çalışır.

Ayrıca unutmayın günde 100 kg İstiridye mantarı üretimini sağlamak için her gün yaklaşık 400 kg kompost üretmek zorundasınız. Ve bu devamlılıgıda sağlamak zorundasınız.

Tekrar düşünün bu işe girmeden önce, Yazık günah, kompost satanlar Allahtan, Kul hakkından korkmuyorsa bile siz korkun ve ailenizin üç kuruş parasını ziyan etmeyin.

NOT: Telefon yada iletişim bilgisi vermiyorum. Çünkü danışmanlık yapmıyorum, kompost satmıyorum, komisyoncu değilim. Kimseninde aracısı veya reklamcısı değilim. Benim yaptığım sadece topun peşinden koşarken arabanın altında ezilmesin diye çocuğun kolundan tutmak gibi bir şey…

Saygılarımla
(Mustafa Öztürk)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
(Visited 52 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment